Nyheter

Trikser seg jorda rundt

Charlotte Lade fra Ålesund fra den eneste kvinnen i verden som lever av fotballtriksing.

– De fleste gutter er tøffe i trynet når de møter meg, og sier «Jeg vedder på at jeg er bedre til å trikse enn deg». Men så vinner jeg konkurransen. Da blir de raskt ydmyke og gir seg, forteller Lade (24).

Oppdragene varierer. Hun kan ha oppvisning i forbindelse med store, internasjonale kamper, eller på fotballskoler for barn. Innspilling av reklamefilmer gir også penger i kassa.

VIDEO: Se Charlotte Lade sette verdensrekord for kvinner i trikset «Around the world»

Få kvinner. Det er en del menn som lever av «football freestyle». Lade kjenner ikke til andre kvinner som arbeider full tid med fotballtriksing, men vet om et par andre jenter som tar noen betalte trikseoppdrag.

– Dermed får jeg nesten alt av jobber. Jeg begynte å øve på triksing da jeg var 12-13 år. Først var det bare en hobby, og jeg visste ikke at det gikk an å leve av det.

Til triksing bruker hun en ball som koster om lag 1.000 kroner. Et halvt år tar det før den er så slitt at den må byttes ut.

VIDEO: Charlotte Lade viser triks

Filmet med Ronaldo. Hittil har Lade hatt oppdrag i om lag 40 land, både i Midt-Østen, USA, Sør-Amerika og Asia.

– Til Singapore var det artig å reise. Der var det så rent og fint. Det første du møter på flyplassen er et svært skilt som advarer mot tyggegummi. Det er ulovlig å ta med tyggegummi inn i landet.

– Treffer du noen kjendiser på jobbene?

– Ja, det blir det nok av. Jeg lærte bort triks til Wayne Rooney på et tv-program. Reklamefilm har jeg spilt inn med Ronaldo. Jeg har også møtt Torres, Totti og alle spillerne på Manchester United og Tottenham, forteller Lade.

– Hva synes de om jobben din?

– De synes det er veldig kult. Men de rister på hodet over at de må løpe rundt i 90 minutter for å få betalt, mens jeg bare trenger å trikse i noen få minutter.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter