Nyheter

Romney: Ikke bekymret for de fattige

Vil heller bedre økonomien til middelklassen.

Mitt Romney sier han ikke er spesielt bekymret for USAs fattige, og at han er mer opptatt av å bedre økonomien for middelklassen.
– Fattige har sikkerhetsnett, det har ikke middelklassen, sa Romney i et intervju med CNN dagen etter at han vant en solid seier over sine rivaler i Republikanernes nominasjonsvalg i Florida.
Romney sa at USAs fattige har matkuponger, boligstøtte, tilgang til helseprogrammet Medicaid og «andre støttetiltak som hjelper dem med å holde hodet over vannet».

LES OGSÅ: Viktigere å bekjempe hverandre enn fattigdom. Les om prioriteringene i kampen for å bli presidentkandidat i USA - i onsdagens Vårt Land på papir.

– Er det hull i sikkerhetsnettet, så får vi repareret det, sa han og la til at han heller ikke er spesielt bekymret for de rike. Derimot er han svært bekymret for middelklassen, som etter hans syn er hardest rammet av de økonomiske nedgangstidene.

LES OGSÅ: Brakseier for Romney i Florida
CNNs intervjuer Soledad O'Brien påpekte så at de aller fattigste trolig sliter mye, de også.
– Utfordringen er...altså, vi kommer til å høre fra Demokratene om de fattiges tilstand. Selvsagt er det ikke bra å være fattig, men de har sikkerhetsnett. Jeg er mer opptatt av middelklassen, gjentok Romney.
Med uttalelsen har Romney trolig gitt Newt Gingrich og de andre utfordrere til å bli Republikanernes presidentkandidat ny ammunisjon til kritikken om at Romney ikke bryr seg om fattige amerikanere. (©NTB)

BILDESERIE: Også hjemløse har et hjem

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter