Nyheter

Muslimtopp har som mål å drepe jøder

– Slike uttalelser er ikke egnet til å skape tillit mellom partene i Midtøsten, svarer Jonas Gahr Støre.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) gjør det helt klart: Norge liker ikke at den fremste muslimske lederen i det palestinske området, mufti Muhammad Hussein, har sagt at det er et religiøst mål å drepe jødene.

Tar avstand. – Hans uttalelse framstår som fiendtlig mot jøder og er ikke egnet til å skape tillit mellom partene. Jeg vil derfor be vårt representasjonskontor i Al Ram om å møte muftien for å gi uttrykk for at Norge tar avstand fra de uttalelsene han kom med under markeringen, sier Støre i et svar til stortingsrepresentant Dagfinn Høybråten (KrF).

Muhammad Husseins kontroversielle utsagn falt da under feiringen av 47-årsdagen for Fatah, partiet som ledes av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Fatah-seremonien ble overført på en palestinsk TV-kanal tidligere denne måneden.

Dialog. Støres svar kommer etter at Høybråten utfordret ham i ett skriftlig spørsmål:

– Regjeringen viser gjerne til sine nære forbindelser med den palestinske presidenten og har også vært opptatt av dialogen med religiøse ledere. Det er derfor av interesse å få vite om denne hendelsen vil bli undersøkt og tatt opp, og hva slags reaksjon som i så fall vil bli formidlet.

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

VL anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter