Nyheter

Kristne finner kjærlighet på nett

Kristent dating-nettsted fikk to millioner nye medlemmer i 2011.

Stevnemøter er ikke hva det en gang var. I vår elektroniske tidsalder har de for mange av oss blitt elektroniske.

– Dagene da online-dating var tabu er over, selv i kristne kretser, sier Ashley Reccord, kommunikasjonsrådgiver for Spark networks.

Bedriften eier flere dating-nettsteder, blant annet ChristianMingle.com, som i løpet av 2011 fikk to millioner nye medlemmer. Dermed har møteplassen til sammen fem millioner brukere.

– En av de fantastiske gavene i vår tid er at internett kan bryte mange av barrierene for å finne nye relasjoner med mennesker som deler dine interesser og verdier, sa Reccord til Christian Post.

LES OGSÅ: Kristne vil lese om nytelse

Akseptert. Det norskeide nettstedet KristenDate.no beskriver seg selv slik: «Norges største møteplass for oss med kristne verdier og tradisjoner. Er kristne tradisjoner og grunnverdier viktig for deg, eller lever du et aktivt kristent liv? På KristenDate.no finner du mennesker med samme livssyn, verdier og ambisjoner i kjærlighetslivet.»

Gründer og daglig leder Øyvind Isaksen lanserte KristenDate i 2009.

– Vi har 2.100 betalende medlemmer og omkring 3.000 nye registreringer i året.

Siden det ikke er noen bindingstid, er det mange som kommer og går, og som registrerer seg flere ganger.

– Mange tror dette skal gå veldig fort, men selv om det er mye lettere å treffe folk på nettet så må man bruke en del tid. Folk blir nok enda mer kresne på nett. Der kan man sammenligne mange mennesker og da setter nok en del absolutte kriterier, sier Isaksen.

– Er det blitt mindre tabu å finne kjæreste på nett?

– Det er blitt helt akseptert. Nå er det ikke flaut å si at man gjør det. Så vidt jeg har skjønt er dette den mest vanlige måten å treffe noen på. Mange skriver helt åpent om seg selv.

På forsiden til KristenDate.no har et par lagt ut bryllupsbilder med kommentaren: «Vil berre takk så mykje for sida KristenDate.no der eg traff jenta som 17.09.11 vart kona mi. Me traff kvarandre på nettsida i april i fjor. Stå på vidare! Mvh Bjarte Andre og Vanja Alme».

I fjor fikk Isaksen tre tilbakemeldinger fra par som har giftet seg etter å ha møttes på nettstedet.

LES OGSÅ: Religiøse sexleketøy skal redde ekteskap

Reaksjoner. – Hvordan kom ideen til KristenDate?

– Jeg registrerte domenet for seks år siden. Det var for å hjelpe en kamerat som ønsket å treffe en kristen jente, forklarer Isaken.

I tillegg til KristenDate har Isaksen startet flere sosiale datingtjenester under sitt firma Softmaker: NettDating.no, SeniorTreff.no og Skeiv.no. Sistnevnte er en møteplass for «lesbiske, homofile og andre skeive». Snart lanseres den svenske siden kristendate.se. I alt har disse sosiale nettverkene mer enn 10.000 medlemmer.

– Har du fått noen reaksjoner på at det er en link til Skeiv.no fra KristenDate.no?

– Ja, det har vært et par tilfeller hvor noen har ment at dette ikke er forenlig. Men vi har vært veldig tydelige på at vår tjeneste er for alle. Vi ønsker ikke å ekskludere noen, men folk må behandle hverandre med verdighet og respekt.

– Er det trygt å date på nett?

– Der stiller vi ganske mye bedre enn veldig mange andre. Hos oss må man registrere seg med mobilnummer. Dersom noen misbruker tjenesten, vet vi hvem det er. Vi har hatt et par tilfeller, men det er veldig sjeldent, sier Isaksen.

VERDIDEBATT: Er du fornøyd med kristen seksualopplysning? Delta i debatten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter