Nyheter

Israel gjenåpner rampe til Tempelhøyden

Israel gjenåpnet onsdag en omstridt rampe som fører opp til Al Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Jerusalem.

Rampen ble stengt søndag kveld til tross for palestinske protester, angivelig fordi den utgjorde en fare for dem som bruker den og dem som ber ved Klagemuren rett nedenfor. Israel mener det er fare for brann i trestrukturen.

Ingen reperasjoner. Det ble imidlertid ikke foretatt noen reparasjoner eller endringer ved rampen i de to dagene den var stengt.

– Den er ikke rørt, ingen har endret noe. Bystyret besluttet at den kan tas i bruk igjen, sa polititalsmann Micky Rosenfeld.

Rampen er et omstridt tema. Muslimske aktivister mener den kan skade hellige steder på høyden, som de kaller Haram-al-Sharif, mens israelerne mener den kan kollapse og skade folk nedenfor.

Bygd i 2004. Muslimene beskylder også Israel for å ignorere den muslimske myndigheten, Waqf, som er ansvarlig for de muslimske delene av området. Israel rådfører seg bare med den israelske stiftelsen som er ansvarlig for Klagemuren.

Gangveien fører opp fra plassen foran Klagemuren til høyden i Jerusalems gamleby, der både Al Aqsa-moskeen og Klippedomen befinner seg.

Den ble bygd i 2004 som en midlertidig inngang til høyden etter at en tidligere gangvei kollapset. Den brukes av ikke-muslimske besøkende og israelske soldater som skal patruljere på høyden, mens muslimer bruker andre innganger.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter