Nyheter

Biskoper danser i reklamefilm

Den norske kirke vil lære 11-åringer mer om Bibelen. Da må også biskopene bidra.

En entusiastisk Nidaros-biskop, en Oslo-biskop i utakt og en usikker preses. Dette er noe av det du får se i en video som skal fronte Den norske kirkes nye trosopplæringsprosjekt Kode B.

Opplegget skal gi barna som overnatter i kirken under LysVåken et dypdykk i Bibelen, skriver kirken.no.

Egen sang. Kirkerådet har utviklet en arrangementspakke som inneholder pedagogiske tekster, tips til aktiviteter og grafisk materiell. Og for å fronte det hele har Tore Thomassen skrevet en sang som det er laget dans og video til. Og det er her de dansende biskopene kommer inn.

- Det er de gode historiene vi skal dele med 11-åringene. Jeg tror barn i dag er litt forvirret. På skolen får de servert alle religionene, og det blir litt Buddha, litt Allah, litt healing og litt Jesus, sier prosjektleder Jorun Singstad Djupvik til kirken.no.

Hun håper at barna gjennom Kode B skal få en bedre forståelse av hva kristendommer er.

«Tweens». LysVåken-barna som overnatter i kirken natt til første advent og andre 11-åringer skal møtes etter skoletid 13. januar. Dette blir første av fire samlinger. De skal også delta på Såmanssøndag 5. februar.

– Vi er opptatt av å nå gruppa med «tweens». De faller mellom to stoler – de er ofte for store for søndagsskolen og for små for tenåringsarbeid. Deltakerne vil bli møtt med lek, lesing og aktiviteter. De får kanskje beskjed om å lage en reportasje, og bruke sitt eget språk. Det er den gode fortellingen som skal brukes, sier Singstad Djupvik.

Se de dansende biskopene her.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter