Nyheter

Brudepar som må flytte bryllup, synes synd på asylanter

Brudepar tar det pent at de må bytte kirke på kort varsel som følge av kirkeasylet i Johanneskirken.

Lørdag går Arvid Vik og Siv Helen Hauge ned kirkegulvet i Bergen domkirke. Egentlig skulle de gjort det på en helt annen kant av sentrum, i Johanneskirken. Fredag fikk imidlertid paret den endelige beskjeden om at Johanneskirken forblir stengt som følge av kirkeasylet som har pågått der siden søndag.

LES OGSÅ: Stenger kirken med asylanter

Sultne og redde. I kirken sitter det menighetsrådsleder Kristin Knudsen karakteriserer som 15 redde menn, preget av flere dagers sultestreik.

– For vår del kunne vi ha trykt opp ekstra programmer til dem, men vi har fått vite at det er sikkerhetsmessige grunner til at vi ikke kunne være der, sier brudgom Arvid Vik til Vårt Land kvelden før bryllupet.

LES OGSÅ: Vil at Bergen skal være fristed for alle forfulgte

Vedtok stengning. Menighetsrådsleder Kristin Knudsen viser til at det tidligere i uken ble vedtatt å stenge Johanneskirken for all ordinær virksomhet. Årsaken er blant annet at menigheten vil unngå at folk kommer til kirken for å konfrontere asylantene. Deres opphold i kirken har vært gjenstand for til dels agressiv debatt i bergensmediene.

LES OGSÅ: Flytter åpent møte inn i kirken

Akutt situasjon. Knudsen fremstiller situasjonen rundt asylet som akutt som følge av at de 15 mennene fra Iran og Afghanistan frykter utsendelse til en uviss skjebne. I tillegg gjør bygningstekniske forhold, blant annet knapphet på sanitæranlegg, det vanskelig å drive kirken som vanlig så lenge de sultestreikende asylantene sitter der.

LES OGSÅ: Kirkeasylantene i Bergen er redde

– Går fint. Selv om han og forloveden har planlagt bryllupet i lokalkirken siden januar, synes ikke Arvid Vik byttet er noe å ta på vei for.

– Det går helt fint. Vi skal gifte oss, de skal kanskje bli drept. Det er vel ikke noen tvil om hvem som har det verst.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter