Nyheter

Israel: Hundrevis av leger har sagt opp

Hundrevis av leger møtte ikke på jobben mandag. Arbeidskonflikten har ført til kaos på landets sykehus.

Rundt 700 israelske leger sa opp jobben for mer enn én måned siden. Det tilsvarer mer enn hver fjerde lege i landet. Mandag uteble 340 av dem fra jobben, og de øvrige ventes å følge etter i løpet av uka.

Underbetalt. Legene hevder at de er overarbeidede og underbetalt og krever bedre vilkår. Arbeidskonflikten er den siste i rekken i Israel, der hundretusener de siste månedene har protestert mot høye levekostnader og krevd økonomiske reformer.

Israelske sykehus ble mandag tvunget til å innstille alt annet enn livsviktige operasjoner, mens ventetiden for andre pasienter var lang.

Krise. – Vi greier oss ikke mer enn en dag eller to dersom dette fortsetter, sier Motti Freid, en av legene som fortsatt jobber ved Tel Aviv Medical Centre.

– Snart vil vi ikke lenger være i stand til å behandle tusenvis av pasienter, heller ikke dem som er i fare, sier lederen for akuttmottaket ved sykehuset, Pinny Halperin.

Truer. Statsminister Benjamin Netanyahus høyreregjering truer med å gå rettens vei for å tvinge legene tilbake på jobben, og det er også kommet antydninger om lønnspåslag.

Legene avventer et offisielt utspill fra regjeringen og sier at de ikke har noen planer om å vende tilbake til arbeidet før konkrete løfter er gitt.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter