Nyheter

Papirløs jobbet ulovlig i kirke

Kirkevergen i Stavanger fikk beskjed om å følge norsk lov.

Kirkevergekontoret i Stavanger lot en utvist utenlandsk statsborger uten arbeidstillatelse jobbe i Hinna kirke. Så dukket politiet opp.

I forrige uke fikk Kirkevergekontoret i Stavanger besøk av to politibetjenter. De ansatte fikk klar beskjed om å rette seg etter norsk lov, skriver Stavanger Aftenblad.

Tungt hjerte. – Jeg sa at vi skulle rettet oss etter politiets pålegg, men at det var med tungt hjerte, sier Svein Inge Thorstvedt, kirkeverge i Den norske kirke i Stavanger.

Gir støtte. Mannen hadde en deltidsjobb, tilsvarende mellom 10 og 20 prosents stilling.

– Da politiet kom og sa at det var ulovlig, hadde vi ikke annet å gjøre enn å si ham opp. Men vi kommer til å støtte ham på andre måter, sier Thorstvedt til avisen.

Han forteller at han fortalte politiet at de selvsagt måtte gjøre jobben sin, men at kirken kom til å jobbe politisk mot regelverket.

– Plikt. – Kirken har en plikt til å ta vare på folk som er i en alvorlig og vanskelig livssituasjon. Dette dreier seg om mennesker som er i en håpløs situasjon, og som ikke kan vende tilbake til hjemlandet sitt. Det er vår kristenplikt å rette ut en hjelpende hånd, sier Thorstvedt.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter