Nyheter

Abbas møtt med jubel

Fastholder at fredsforhandlinger er uaktuelt om det ikke blir stans i utbygging av bosetningene.

Tusenvis av jublende palestinere var møtt fram da Mahmoud Abbas kom hjem til Ramallah på Vestbredden søndag.

Presidenten leverte fredag palestinernes søknad om FN-medlemskap.

Stiller betingelser. Midtøstenkvartettens reaksjon på søknaden var en oppfordring til videre fredssamtaler, men Abbas nekter å fire på kravene om at israelerne først må stanse utbyggingen av bosetninger på okkupert jord.

Abbas regner med at Sikkerhetsrådet er ferdig med å diskutere FN-framstøtet om noen uker. Men amerikanske myndigheter har allerede varslet at de vil legge ned veto mot søknaden.

Observatørstatus. Senere er det imidlertid ventet at det vil bli lagt fram et forslag i FNs hovedforsamling om å gi palestinerne oppgradert observatørstatus.

FN-medlemskap eller ikke, flere tusen feststemte palestinere tok imot president Abbas da han kom til Vestbredden søndag. Tilhengerne begynte å samle seg på stedet flere timer før ankomsten.

Fest. En velkomstfest var planlagt ved presidentens hovedkvarter Muqataa, og en scene er satt opp ved siden av graven til tidligere president og PLO-leder Yasser Arafat.

Palestinske fagforeninger har oppfordret sine medlemmer til å delta i feiringen, og offentlige kontorer er ventet å stenge tidligere for at de ansatte skal få være med. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter