Nyheter

Solhjell trekker seg

Bård Vegar Solhjell vil likevel ikke bli ny SV-leder.

Solhjell opplyste dette fra talerstolen under lørdagens landsstyremøte i SV.

Valgkvelden kunngjorde Kristin Halvorsen at hun går av som SV-leder til våren. Både Audun Lysbakken, Heikki Holmås og Bård Vegar Solhjell har sagt at de ønsket å overta vervet, men lørdag trakk altså Solhjell sitt kandidatur.

Minst støtte. En undersøkelse som Dagbladet denne uka har gjort blant en drøy tredel av partiets 1.719 tillitsvalgte, kan tyde på at Solhjell var den av de tre kandidatene som hadde minst støtte innad i partiet. Så mange som 57,8 prosent svarte at de ønsker Lysbakken som ny leder, mens bare 8,6 prosent ville ha Solhjell. 12,6 vil helst ha Heikki Holmås, mens 21 prosent sier de ikke er sikre.
Før helgen ble det klart at både Kristin Halvorsen og alle de tre kandidatene gjerne ser for seg at ledervalget blir avgjort gjennom en uravstemning. I løpet av helgen skal SVs landsstyremøte ta stilling til fremgangsmåten for ledervalget.

– Mer skatt. SV-leder Kristin Halvorsen gjorde det under landsstyremøtet klart at hun mener skattetrykket i Norge må økes. Hun mener store prosjekter som eldreomsorg og heldagsskole tvinger fram en revurdering av den skattepolitikken som har vært ført de siste årene.

– Vi må ta diskusjonen om skatt på nytt. Men vi må gjøre det på en måte som folk flest fatter, og som ikke gjør at velgere rømmer fra Ap til Høyre. Vi må forklare sammenhengen mellom stramme statsbudsjetter og store satsinger som vil være til glede for hele samfunnet, sier Halvorsen.

Ny strategi. Hun innledet lørdag på det første landsstyremøtet etter valget og brukte mesteparten av tiden til å forklare hva som gikk galt, men også hvordan SV må legge om strategien fram mot 2013.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter