Nyheter

Fikk bot for å bruke nikab

For første gang i Frankrike er to kvinner dømt for å bruke hodeplagg som dekker hele ansiktet utenom øynene.

To kvinner ble bøtelagt i en fransk domstol torsdag for å bruke nikab som dekker hele ansiktet utenom øynene. Dommen er den første siden det franske forbudet ble innført i april.

32 år gamle Hind Ahmas og 36 år gamle Najate Nait Ali måtte møte i retten i Meaux, 40 kilometer øst for Paris, etter at de i mai ble pågrepet utenfor rådhuset.

Den ene av de to fikk en bot på 120 euro og den andre en på 80 euro

Husarrest. Advokaten til de to kvinnene, Gilles Devers, anker dommen og planlegger å bringe den inn for den europeiske menneskerettighetsdomstolen om han ikke får medhold i det franske rettsvesenet.

– Problemet er ikke bøtene. Problemet er at disse kvinnene i virkeligheten er i husarrest. Det er den virkelige straffen, sier Devers.

Frankrike er det første landet i Europa som har lagt ned forbud mot slør som dekker ansiktet i det offentlige rom. Flere titall kvinner er arrestert siden forbudet trådte i kraft, men Ahmas og Ali er de første som har fått en dom.

Vil dekke bøtene. Forretningsmannen Rachid Nekkaz, som står i spissen for en kampanje mot forbudet, sier han har betalt bøtene fra et fond på 1 million euro han har opprettet for å dekke bøtene til kvinner i Frankrike, Belgia og andre land som innfører forbud.

Da forbudet ble innført, regnet franske myndigheter med at rundt 2.000 kvinner i landet bruke ansiktsdekkende slør. Siden har mange droppet for å unngå problemer.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter