Nyheter

Norges mest populære

Fabian Stang fikk over 53.000 personstemmer.

Oslo-ordføreren er Norges desidert mest populære politiker, viser opptellingen av personstemmene.

De 53.000 personstemmene ble ikke bare gitt av Høyre-velgere – nesten 10.000 velgere som stemte på et annet parti førte opp Stang på listen de puttet i valgurnen.

Fire nye år. I god tid før bystyret i Oslo konstituerer seg er det klart at Høyre fortsetter i byråd og at Fabian Stang blir byens ordfører i fire nye år. Han tøffeste konkurrent, Arbeiderpartiets Rune Gerhardsen, ble til sammenligning avspist med 8.650 personstemmer.

Grande og Hagen. Både Fremskrittspartiets ordførerkandidat Carl I. Hagen og Venstre-leder Trine Skei Grande fikk nok personstemmer til å bli valgt inn i bystyret i Oslo, ifølge den siste opptellingen onsdag.

Hagen går dermed inn som en av fire representanter for Frp i Oslo bystyre etter å ha fått drøyt 5.400 personstemmer. Leder Christian Tybring-Gjedde synes Frp har «fått en flott bystyregruppe», selv om han gjerne skulle sett den større.

– Det er en fin kvartett med god og lang erfaring, sier han.

Venstre-leder Trine Skei Grande kom seg inn i bystyret med nesten 1.300 stemmer, men blir umiddelbart erstattet av Espen Ophaug fordi hun fram til valget i 2013 sitter på Stortinget.

Flest innvandrere for Ap. Arbeiderpartiets kandidat til byrådsledervervet, Libe Rieber-Mohn, ble kumulert nesten 15.000 ganger og slo dermed sittende byrådsleder Stian Berger Røsland, som fikk rundt 6.700 personstemmer.

Av Aps totalt 20 representanter er et flertall på 11 personer med minoritetsbakgrunn. I bystyret som helhet er 16 av 59 representanter personer med minoritetsbakgrunn. Det viser valgstatistikken som ble behandlet i valgstyret i Oslo kommune onsdag ettermiddag.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter