Nyheter

Tunge ledervalg i AUF

AUF i Oslo og Hordaland mistet sine ledere under massakren på Utøya 22. juli. For dem som overtar venter krevende oppgaver.

AUF er en organisasjon preget av dyp sorg samtidig som den befinner seg midt i en valgkamp. 27 år gamle Vegard Grøslie Wennesland ble tirsdag valgt til ny AUF-leder i Oslo etter Håvard Vederhus (21) som ble drept på Utøya.

– Det er tungt. Jeg skulle så gjerne ha sett at det var Håvard som ledet oss inn i valgkampen, sier Grøslie Wennesland til NTB.

Han var selv på Utøya da Anders Behring Breivik innledet sitt drapstokt. Det var fylkeslagets andre nestleder også, 18 år gamle Prableen Kaur.

– Nå går vi inn i en ny fase, valgkampen, sa Kaur under fylkesstyremøtet i AUF i Oslo tirsdag, det første ordinære medlemsmøtet etter terrorangrepet.

LES MER: Alle sakene om terrorangrepet

NETTMØTE: Kirken etter terrorangrepet – biskop Helga Haugland Byfuglien svarer onsdag. Still spørsmål nå.

– Stor inspirator. Vegard Grøslie Wennesland ble aktiv i AUF i 2008, er ekte Oslo-gutt og bosatt på St. Hanshaugen. Han vil i første omgang fungere som fylkeslagets leder fram til organisasjonens årsmøte i 2012.

– Jeg vil jobbe for å videreføre det viktige arbeidet Håvard satte i gang, sa han i sin tale under fylkesstyremøtet.

Oslo AUF mistet sju av sine medlemmer i massakren på Utøya.

– Selv om våre medlemmer er i dyp sorg, er det viktig at AUF i Oslo som organisasjon går videre og kjemper for de ideene og den politikken vi tror på. Derfor skal vi drive valgkamp, stå på stands og dele ut roser, sier Grøslie Wennesland.

– Men det blir en annerledes og veldig rar valgkamp, legger han til.

Ett av hovedmålene for årets valgkamp er å få flest mulig unge velgere til å stemme. Mobiliseringen finner blant annet sted gjennom en egen nettkampanje, som var Håvard Vederhus' egen idé.

– Håvard var en naturlig leder med en enorm arbeidskapasitet. Han var en stor inspirasjonskilde for meg og mange andre, sier Grøslie Wennesland.

LES OGSÅ Tung valgkamp uten Tore og Tarald

Overtar etter Eikeland. Mange husker statsminister Jens Stoltenbergs tale i Oslo domkirke da han blant andre trakk fram AUF-leder Tore Eikeland fra Hordaland. Eikelands motstand mot EUs postdirektiv – en kamp som ble vunnet på Aps landsmøte – hadde tydelig gjort inntrykk på Stoltenberg.

21 år gamle Eikeland, en av Arbeiderpartiets fremste unge talenter, ble drept på Utøya, i likhet med nestleder Tarald Mjelde. Fylkeslagets andre nestleder Linn Kristin Engø har fått i oppgave å lede organisasjonen videre, fram mot årsmøtet til neste år.

Tore Eikeland var også hjemkommunen Osterøys kandidat på fylkestingslisten i Hordaland ved valget 12. september. Her blir han ikke erstattet, siden det ikke er tillatt i henhold til valgloven.

Styremedlem Eigil Knutsen rykker opp som konstituert nestleder, også han fram til årsmøtet i slutten av februar neste år. ©NTB

LES OGSÅ:

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter