Nyheter

Kaster svineinfluensavaksiner for 200 millioner

Blir aldri brukt, skal kastes.

Over halvparten av Pandemrix-vaksinene som Norge kjøpte i forbindelse med svineinfluensaen i 2009 ble aldri brukt og skal destrueres.

De 2,9 millioner ubrukte vaksinene har en verdi på over 200 millioner kroner, skriver VG.

– Vi trenger dem ikke mer, og det kommer ikke til å bli aktuelt å bruke dem framover. En stor del av befolkningen har immunitet mot svineinfluensaen, og de som tilhører risikogruppen, får svineinfluensavaksine gjennom den årlige influensavaksinen, sier direktør Geir Stene-Larsen ved Folkehelseinstituttet.

Totalt kjøpte Norge rundt 5,6 millioner doser for ca. 400 millioner kroner til eget bruk da svineinfluensaen rammet Norge.

– Slik er det med alle beredskapstiltak. Avtalene ble gjort i en tid da man ikke visste hvordan det ville gå med pandemien. Det ville fått verre konsekvenser dersom deler av befolkningen ikke fikk vaksine mot et livsfarlig virus, sier Stene-Larsen. (©NTB)

NTB Nyheter

NTB nyheter

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter