Nyheter

– Lik ligger i gatene, sier livredd vitne i Syria

Stridsvogner holder full kontroll i Deraa i Syria.

Et vitne sier at lik ligger i gatene i byen Deraa, melder Reuters. Det er mye utenverdenen ikke får vite om Syria og regimets knallharde aksjon mot opprørerne. Journalister slipper ikke inn, og grensen mot Jordan er stengt.

Banias. Syriske sikkerhetsstyrker har stilt seg i posisjon rundt kystbyen Banias for å kunne slå ned ethvert tilløp til nye protester, ifølge en opprørsleder.

– Soldater kledd i svart med AK-47-geværer ble satt i stilling i dag i åsene rundt byen. Pansrede personellkjøretøyer kjørte langs motorveien i nærheten av Banias i natt, sa opprørslederen Anas al-Shagri tirsdag.

– Vi venter et angrep hvert øyeblikk, sier han.

Opprøret mot Syrias leder Bashar al-Assad har vokst seg stadig sterkere den siste tiden i Banias, som ligger nordvest i Syria.

Fordømmer. Den arabiske liga fordømmer voldsbruken mot prodemokratiske demonstranter i flere arabiske land. – Demonstrantene bør møtes med støtte, ikke kuler, sier ligaen.

I en sjelden uttalelse om uroen som har spredd seg over Midtøsten og Nord-Afrika de siste månedene, sier Den arabiske liga at den har innkalt utenriksministrene fra sine 22 medlemsland til et møte neste måned. Her skal de diskutere den alvorlige situasjonen i regionen.

– Folkets krav om frihet og demokrati er krav som må møtes med støtte, ikke med kuler i brystet på demonstranter, sier ligaen i kunngjøringen.

Reformer. – Vi oppfordrer arabiske regimer og regjeringer til å forplikte seg til politiske reformer og gjennomføre dem raskt, til øyeblikkelig å stanse maktbruken mot demonstrantene og hindre blodbad, heter det videre.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter