Nyheter

Påskeværet på nett

Er du i påskefjellet og lurer på hvordan værforholdene blir, gå inn på yr.no. Der vil du daglig få meteorologenes varsel for fjellet lokalt.

Setesdalsheiene, Hardangervidda, Hemsedalsfjella, Jotunheimen og Trollheimen. Du finner det på yr.no. Også fjelltraktene i Trysil og Engerdal, Sylane, Ryfylkeheiene og fjellområdene i Sunnfjord. Bare for å nevne noen få av stedene i sør som er omfattet av meteorologenes spesielle omsorg og oppmerksomhet.

Nord-Norge? Saltfjellet, høyfjellet ved Ofotbanen, fjellstrøkene i Indre Troms, Lyngsalpene og Finnmarksvidda. Du finner daglige varsler på yr, som også har andre påsketjenester å by på i år.

Stort sett pent. Men vil du ha et grovvarsel fra langtidsmeteorologen for påskeværet, er hovedkonklusjonen denne: værmessig en god påske for de aller fleste i landet.

– Best for dem i sør, litt mer blanding i nord. Men også der vil det bli en del pent vær, spesielt i selve påskehelgen, sier Bjørn Røsting ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Torsdag er litt spesiell. Da venter vi stort sett pent vær over store områder av Sør-Norge, men etter hvert mulig med enkelte byger i innlandet og nordlige strøk av det østafjelske. Nordover – fra og med Nordland – blir det sørvest vind, dels kuling og regn og regnbyger

Maks i sør – rufs i nord. Selv om det både fredag og lørdag er muligheter for enkelte lette byger, og da spesielt i innlandet østafjells, kan meteorologen borge for en nærmest maks påske i Sør-Norge.

– Stort sett pent vær fra og med fredag og ut påsken, er det glade budskap fra Blindern. Selv om det både fredag og lørdag er muligheter for enkelte lette byger i innlandet.

Nord-Norge fra fredag: Pålandsvind og en del regn og regnbyger. Forbigående bedring lørdag og søndag, lange perioder med pent vær.

Fra mandag kommer igjen det dårlige været til å dominere, grovt sett i hele Nord-Norge.

Men da er jo påsken på hell.

Liten fare for skred. Og temperaturene i påsken? Godt over middels over hele landet. Men igjen, best ut kommer Sør-Norge også på denne fronten. Spesielt indre områder av det østafjelske får høye maksimumstemperaturer.

– Det skal noe til før vi får en nye rekorder, som vi har registrert i det siste. Men det blir godt og varmt, opp mot 20 grader på de varmeste stedene. Gvarv, Kongsberg og Nesbyen peker seg ut, sier Bjørn Røsting.

Og med fare for å gå skredekspertene i næringen, våger han å antyde at faren for skred er liten. Fordi temperaturene holder seg høy, er snøen våt og pakker seg.

– Men vær oppmerksom på at det noen steder kan forekomme våtsnøskred. Ta forholdsregler. Bruk sunn fornuft, er formaningen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter