Nyheter

Anders Torp får støtte av familien

– Anders setter fri. Han gjør dette for de rette grunnene, sier eldstebror Steffen Torp (30) om lillebrorens oppgjør med sin oppvekst.

SISTE NYTT I DENNE SAKEN: Forteller om bruddet med pastorfaren Jan-Aage Torp, Oslokirken og demonutdrivelser

Tre av pastor Jan-Aage Torps barn støtter nå Anders Torps oppgjør med Oslokirken og karismatisk kristendom.

– Jeg vil gi min fulle støtte til min lillebror, Anders. Jeg var ikke der under den mer ekstreme tiden, da var jeg allerede «ute», men jeg har ingen problem med å støtte opp rundt det, skriver familiens nest eldste sønn Petter, som er 27 år gammel, på verdidebatt.no.

Han legger til at han har hatt samtaler med mange gamle venner som var til stede og ble «utsatt for lignende type ting».

LES MER: Pastorsønn: 'Opplevde 17 demonutdrivelser på ett år'

Debatt. Det har vakt oppsikt at pastor Torps sønn Anders sto fram i A-magasinet fredag og fortalte om sin oppvekst i den pinsekarismatiske menigheten Seierskirken, som senere skiftet navn til Oslokirken. På Vårt Lands debattforum har flere kjente profiler, som tidligere leder i Humanetisk forbund, Levi Fragell, Misjonssambandets informasjonsleder Espen Ottosen og misjonsforbundspastor Erik Andreassen, deltatt i debatten.

Det har også flere av Jan-Aage Torps barn. Familiens eldste sønn, 30 år gamle Steffen Torp, skriver på verdidebatt.no at «Anders setter fri».

– For barn og tenåringer som vokser opp med stadige trusler om synd og helvete, og hvor dette blir brukt som kontrollmidler, er Anders' utspill frigjørende, skriver han på verdidebatt.no.

LES MER: Ottosen: Beklagelig at ikke Torp slutter som pastor

«Ryddig.» Steffen Torp sier til Vårt Land at både han og broren Petter synes lillebroren tar oppgjøret med sitt oppvekstmiljø «på en veldig ryddig måte.»

– Vi vet han gjør dette med rett motivasjon. Det er viktig for oss. Han har en historie og en klarhet rundt dette som gir ham troverdighet. Det er nok mange har vært med på lignende ting, men som ikke greier å sette ord på det, utdyper han.

Han tror det er mange mennesker i Norge som har vanskeligheter med å komme seg ut av ekstreme miljøer på grunn av skyldfølelse.

– Det som går på å kontrollere mennesker med skyldfølelse og vektlegging av synd og demoner, må man ta et oppgjør med i de kristne menighetene i Norge, mener Steffen Torp, som fremdeles bekjenner seg som kristen.

Også Anders Torps 16 år gamle lillesøster støtter broren i et innlegg.

Les mer om mer disse temaene:

Alf Gjøsund

Alf Gjøsund

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter