Nyheter

Hevder Gaddafi-styrker bomber østlibyske byer

Angriper viktig oljeby og militærbase.

En militærbase i byen Ajdabiyah øst i Libya er blitt forsøkt bombet, ifølge opprørere ved basen. Også den østlige byen Brega er igjen under angrep, ifølge nyhetskanalen Al Arabiya.
– Vi hørte flyet og en eksplosjon, før bakken begynte å riste. De traff rett på utsiden av basen, sier Hassan Faraj, som holder vakt ved et ammunisjonslager på Haniyeh-basen til Reuters.
Muammar Gaddafis styrker har også bombet den østlige byen Brega, ifølge nyhetskanalen Al Arabiya. Reuters' kilder kan ikke bekrefte meldingen om angrep i Brega, men nyhetsbyrået sjekket fredag morgen meldingene om angrep i byen, som huser en viktig terminal for oljeeksport.

Skremme opprørere. Gaddafis sønn Seif al-Islam sier hensikten med tidligere bombeangrep mot byen har vært et forsøk på å skremme opprørere der.
Seif tilføyer at regimet i Tripoli vil gjøre alt det kan for å forhindre at Brega faller i opprørernes hender. – Vi er alle avhengige av Brega for vårt daglige brød, uten Brega har vi ingen framtid fordi all oljen vår eksporteres derfra, tilføyer han ifølge nyhetsbyrået AFP.

Forhandlingsforslag. Venezuelas president Hugo Chávez sier at Muammar Gaddafi har godtatt hans tilbud om internasjonal megling i konflikten i Libya. – Han sa til meg at han takker ja, sier Chávez som skal ha drøftet situasjonen i en telefonsamtale med Gaddafi.
Gaddafi skal ha gått med på at en internasjonal kommisjon med representasjon fra FN skal granske konflikten i det nordafrikanske landet. På den måten kan verdenssamfunnet få vite hva som egentlig skjer i Libya, sier Hugo Chávez ifølge nyhetsbyrået DPA.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter