Nyheter

Skijentene tok overlegent stafettgull

Bjørgen og jentene sikret Norge ny medalje.

Marit Bjørgen paraderte inn til sitt fjerde VM-gull etter at Vibeke Skofterud, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira avgjorde stafetten på de tre første etappene.

Charlotte Kalla vant sølvduellen mot Finland og gikk Sverige inn til 2.-plass 36,1 sekunder etter Norge. Finland på tredjeplass var slått med nesten ett minutt.

BILDESERIE: VM-fest i Oslo

– I dag gjorde jentene jobben for meg. Det var bare å gå rundt og ingen grunn til å være nervøs, sa Bjørgen til NRK etter sitt historiske fjerde gull. Hun er første norske utøver som har greid det i en ski-VM.

– Det var en helt utrolig opplevelse å gå siste etappe med det publikummet. Jeg ble ivrig, så jeg sparte ikke særlig på kreftene. Det er vanskelig å gå rolig i den løypa her, sa Bjørgen.

Hun så ikke at trener Egil Kristiansen sekunderte henne med en lapp der det ganske enkelt sto «GULL».

LES MER: Bjørgen imponert over egne krefter og nytt gull

Overlegent. Stafetten var spennende bare i to etapper. Skofterud tapte noen sekunder til konkurrentene på første etappe, men hun bet seg fast og var bare 10,9 sekunder etter ledende Italia. Sverige og Finland vekslet også foran Norge, og det var de lagene som ble vanskeligste konkurrenter for den norske kvartetten.

– Jeg fikk en bra start og var kald i hue, men etter hvert kom syra, og jeg mistet ryggen på Finland, sa Skofterud til NRK.

Johaug gikk Norge opp i ledelsen på den andre klassisketappen. Hun hentet inn forspranget og rykket fra Sverige og Finland i en motbakke. Ved veksling var hun 8,7 sekunder foran Sverige, 13,7 foran Finland.

– Jeg følte at jeg hadde skikkelig dagen i dag. Jeg hadde vanvittig gode ski, og jeg trøkket til oppi bakken der, sa Johaug.

LES MER: VM-program med bibelvers

Kort prosess. Steira gjorde kort prosess på den første skøyteetappen. Hun gikk rett fra forfølgerne og sendte Bjørgen ut på sisteetappen med en ledelse på over halvminuttet. Sverige var 34,7 sekunder bak, med Finland på bakskiene.

– Jeg var litt usikker på om jeg skulle gå hardt eller kontrollert. Jeg har vært utrolig nervøs, og det var veldig godt å kunne sende Marit ut med en så god ledelse, sa Steira til NRK.

Sverige og Finland duellerte bare om sølvet på den siste etappen, mens Bjørgen gikk æresrunde for et stort og entusiastisk publikum som jublet for Bjørgens fjerde og Norges femte gull i ski-VM på hjemmebane.

– Vibeke hang veldig bra med, Therese gjorde en kjempeetappe og Kristin var bunnsolid. Marit kunne vel egentlig bare cruise inn, sa en stolt og glad Egil Kristiansen.

BILDESERIE: Kampen om VM-medaljene

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter