Nyheter

– Alle får etterbetalt overtid i Adecco

La seg flat etter avdekking av lovbrudd.

Adecco-sjef Anders Øwre-Johnsen lover at alle ansatte skal opp på tarifflønn og at manglende overtidsbetaling skal etterbetales.

Øwre-Johnsen åpnet en pressekonferanse torsdag ettermiddag med å rette en beklagelse til «alle som har blitt negativt berørt» av den siste tiden turbulens rundt selskapet.

– Det er en pinlig og en flau situasjon selskapet er i. Det har alltid vært Adeccos ambisjon å være det best bemanningsselskapet i Norge. Den ambisjonen står fremdeles ved lag, sa konsernsjefen.

– For å gjøre det helt klart: Alle skal få etterbetalt den overtiden de måtte ha krav på.

Advokat Jan Fougner er hentet inn for å lede en ekstern gransking av lønns- og arbeidsforholdene i selskapet.

Det blir innsamling av data, timelister, e-poster og intervjuer med ansatte. Folk som blir berørt vil få advokat og rett til å gjennomgå intervjuene i etterkant, sier Fougner og lover en grundig gjennomgang.

LES MER: Adecco avviser hoderulling

Kartlegge sosial dumping. Stadig flere kommuner har meldt at de ikke vil fornye kontraktene med vikarselskapet etter avsløringer av brudd på arbeidsmiljøloven. Det hele startet da NRK avslørte at ansatte ved Ammerudlunden sykehjem i Oslo hadde jobbet inntil 84 timer i uka og sovet i bomberommet.

Tidligere denne uka gjorde arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) det kjent at hun ville sette ned en hurtigarbeidende arbeidsgruppe som skal kartlegge problemet med sosial dumping i forbindelse med bruk av vikarbyråer.

LES MER: Vil straffe sløve kommuner

Vekst på 12 prosent. Torsdag formiddag la det verdensomspennende bemanningsselskapet med hovedkontor i Sveits fram resultater som viser en vekst på 12 prosent i fjor.

Inntektene til selskapet steg i fjor til 18,7 milliarder euro, mer enn 145 milliarder kroner. Selskapet ser lyst på fremtiden.

– Vi har tro på at omstendighetene vil fortsette å være positive for et fleksibelt arbeidsmarked i 2011. Mye av den økonomiske veksten og aktiviteten vil dekkes av fleksible arbeidstakere, heter det i selskapets årsmelding.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter