Nyheter

Kirketopper aksjonerer for Per Arne Dahl

Mener Aftenposten blir fattigere uten «Under åpen himmel».

Aftenpostens beslutning om å legge ned Per Arne Dahls søndagsspalt «Under åpen himmel», har utløst en Facebook-aksjon som har fått nærmere 1.000 tilhengere i løpet av en knapp uke.

Listen over tilhengere viser at den profilerte presten og skribenten har mange supportere – i hele bredden av kirkelandskapet og fra en bred leserkrets.

Blant dem som slutter seg til oppfordringen om at Dahl må få fortsette som søndagsspaltist i Aftenposten, er domprost Olav Dag Hauge, Misjonsalliansens generalsekretær Arnt H. Jerpstad, mediepastor i Misjonssambandet Asbjørn Kvalbein, den karismatiske menighetslederen Kai A. Johansen, Oslo Soul Children-leder Ragnhild Hiis Ånestad, prost Torstein Lalim, generalsekretær Leiv Sigmund Hope i Diakonforbundet, MF-lærer Tone Stangeland Kaufman og informasjonssjef Andrew Hannevik i Frelsesarmeen.

Sterke meldinger. Mange av dem som aksjonerer for videreføring av «Under åpen himmel»-spalten har sterke meninger og utfall mot Aftenpostens beslutning om å kutte ut Dahls ukentlige, oppbyggelige spalte.

«Hans spalte har alltid gitt meg veldig mye. Mye til ettertanke i hans kloke ord. Jeg boikotter Aftenposten om spalten nedlegges», skriver signaturen «Stella Polaris».

«Dahls spalte hadde en egen funksjon som ikke kan dekkes av en flerreligiøs sak», bemerker Alf Henry Rasmussen.

Produktutvikling. Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd har tidligere i intervju med Vårt Land begrunnet avviklingen av Dahls faste søndagsspalte slik:

– Dette handler om produktutvikling. Per Arne Dahl har skrevet denne spalten i 25 år. Vi har ingen andre skribenter som har hatt en spalte så lenge. Når vi nå skal legge om våre helgeaviser, vil vi også gjøre noen endringer med de faste spaltene. At en spalte som har eksistert så lenge, blir fjernet, er en helt naturlig utvikling.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter