Nyheter

Nynazist bar kniv da Storberget var i retten

– Ubehagelig, men ingen opplysninger om at han var en trussel, sier politileder.

En av høyreekstremistene som var i rettssalen da justisminister Knut Storberget (Ap) vitnet i Oslo tingrett mandag, hadde kniv på seg.

Justisministeren – som tok en pause fra pappapermisjonen for å vitne under behandlingen av utleveringsbegjæringen mot den selverklærte nynazisten Vjatsjeslav Datsik – hadde kun en kommunikasjonsrådgiver med seg i tinghuset.

Ifølge TV 2 ble det etter Storbergets vitnemål funnet en kniv på en av russerne som var møtt opp for å støtte sin landsmann i retten. Vedkommende skal også ha filmet med skjult kamera.

– Det er klart det er ubehagelig at det blir funnet en kniv når justisministeren er til stede. Men vi har ingen opplysninger som tilsier at denne var ment som noen trussel eller ville bli brukt mot ham, sier Curt A. Lier, leder for arrest- og påtaleseksjonen i Oslo politidistrikt.

Oslo tingrett skal ta stilling til om vilkårene for utlevering av Datsik er til stede. Storberget var kalt inn som vitne av Datsiks forsvarer, advokat Fridtjof Feydt. Bakgrunnen er en uttalelse som justisministeren kom med i november i fjor.

Da saken fortsatte tirsdag, måtte alle som skulle inn i rettssalen gjennom ID-kontroll og metalldetektor.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter