Nyheter

– Innvandrere gjemmer bort funksjonshemmede barn

Skjuler resultat av ekteskap mellom søskenbarn, sier Nadeem Akhtar (Ap).

Bydelspolitiker Nadeem Akhtar (Ap) i Oslo mener mange i innvandrermiljøet gjemmer bort barn med helseskader som følge av søskenbarnekteskap.

Nadeem Akhtar (45) sitter i bydelsutvalget i Alna for Arbeiderpartiet og har et bredt nettverk i det pakistanske miljøet i Oslo. Han forteller til Dagsavisen at barn med nevrologiske lidelser ofte blir holdt i bakgrunnen.

– Foreldrene skjuler barna som ikke er helt normale, av skam. De blir holdt i bakgrunnen når familien har besøk og skal ikke bli sett, sier han til Dagsavisen.

I forrige uke la utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) fram en forslagsliste på 99 punkter fra Aps integreringsutvalg. Et av forslagene er å utrede et forbud mot at fettere og kusiner kan gifte seg. Målet er å hindre tvangsekteskap og redusere de helseproblemene barn av foreldre i nær slekt kan få.

Akhtar har bodd i Norge siden 70-tallet og mener flere tar med seg holdninger som diskriminerer funksjonshemmede barn fra «gamlelandet».

Han støtter Aps integreringsutvalg i ønsket om å utrede å utrede et forbud mot at fettere og kusiner kan gifte seg, men han tror ikke et forbud nødvendigvis vil stanse praksisen.

– Kanskje er det lurere å oppfordre folk til å unngå dette før man eventuelt kommer med et forbud. Jeg vil uansett ha en fullstendig utredning før jeg bestemmer meg, sier Akhtar.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter