Nyheter

– Kina krever enda mer partivennlig presse

Skal tone ned kontroverser, sier nytt direktiv.

Kommunistpartiet i Kina har sendt ut forskrifter for 2011 til pressen der mediene får beskjed om å tone ned kontroversielle saker og sørge for fordelaktig dekning av partiet, ifølge menneskerettsgrupper.

Direktivene inneholder ti punkter og ble utstedt tidligere i januar av partitopp og politbyråmedlem Li Changchun, ifølge nettstedet Boxun.com, som følger menneskerettighetene i Kina fra utlandet.

Punktene råder de kinesiske mediene til å trå varsomt i omstridte og vanskelige saker om blant annet politisk reform, høye eiendomspriser og katastrofer og ulykker.

Rapportering fra demonstrasjoner må sørge for at partiet og regjeringen ikke blir målet eller fokuset for kritikk, heter det ifølge Boxun.

Organisasjonen Reportere uten grenser sier den er sjokkert over direktivene og mener de viser nivået på kommunistpartiets «forsøk på å kontrollere informasjon og innføre sensur i landet».

Kinesiske myndigheter hadde fredag ikke kommentert saken.

Li er medlem av politbyråets stående komité i det kinesiske kommunistpartiet og sentral i Kinas maktapparat. Han har blant annet medier som sitt ansvarsområde.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter