Nyheter

Amelie i frihet - kan fortsatt bli kastet ut

Kan vente på Høyesterett i frihet.

Like etter klokka 11 tirsdag forlot Maria Amelie utlendingsinternatet på Trandum. Men frykten tok hun med seg.

Mens hun ble intervjuet av pressen tidligere tirsdag morgen, fikk hun den gode nyheten: Borgarting lagmannsrett hadde avgjort at hun kunne løslates mens hun venter på at ankesaken om fengslingen avgjøres i Høyesterett. Dermed kunne hun endelig gå ut døra på Politiets utlendingsinternat på Trandum.

LES OGSÅ: Maria Amelie får norske tilbud om husly i Moskva

Det var ingen jublende glad Maria som møtte NTB på Trandum like etter at hun fikk vite om løslatelsen.

LESER PÅ VERDIDEBATT: [http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat6/thread118871/#post_118871 «Hvis vi overhodet ønsker at det skal være likhet for loven i Norge, var pågripelsen av papirløse Maria Amelia fra Russland det eneste riktige å gjøre.»

LESER PÅ VERDIDEBATT: – Maria Amelie og hjertenes anaraki

– Jeg er ganske rolig. Det er fortsatt mye som er uklart, og jeg vet ikke om jeg blir kastet ut eller ikke. Jeg får bare ta det som det kommer, sa Maria til NTB.

LES OGSÅ: Biskop: Endelig noen som tar til vettet

Liten seier. Utenfor porten ventet flere pressefolk, og hun tok seg tid til å snakke med dem før hun kjørte videre. Maria Amelie er svært glad for tilliten som nå blir vist av både lagmannsretten og politiet. Men fortsatt henger redselen for å bli sendt ut over henne.

LES OGSÅ: Russisk TV kaster seg inn i Amelie-saken

– Dette er kanskje en hyggelig liten seier, men ikke i den store sammenhengen. Å bli sendt til Russland er absolutt det verste som kan skje. Dere ser jo flyene som går over oss, sa hun til journalistene, som hun takket for støtten.

– Beklager at det har blitt så mye styr. Dere er sikkert lei av å se meg på TV og så videre, men det er ikke bare meg dette handler om, men norsk asylpolitikk i sin helhet, understreket hun.

LES OGSÅ: Biskop: Politikere toer sine hender i Amelie-saken

Hjem. Nå skal hun hjem.

– Jeg har et håp om å få bli. Det er håpet jeg lever på. Så nå krysser jeg fingrene, sa Maria før hun igjen gikk i bilen og satte kursen for Oslo.

I 13-tiden tirsdag kom Maria Amelie og kjæresten Eivind Trædal hjem til hans leilighet i Gamlebyen i Oslo. To timer tidligere ble hun sluppet ut fra utlendingsinternatet på Trandum.

Maria Amelie og kjæresten Eivind Trædal markerte hjemkomsten med et langt kyss idet de gikk ut av bilen utenfor leiligheten.

– Nå føler jeg meg som et menneske igjen. Nå skal jeg hjem, sa Maria Amelie til det store oppbudet pressefolk som hadde ventet på henne utenfor leiligheten.

Flere venner av paret var også møtt opp for å hjelpe til å skjerme 25-åringen.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter