Nyheter

Påtalemyndighet avviser at iransk kvinne slipper dødsdom

Dommen mot Sakineh Mohammadi Ashtiani satt til side, hevder medlem av nasjonalforsamlingen.

Dødsdommen mot den iranske kvinnen Sakineh Mohammadi Ashtiani er satt til side, ifølge et medlem av nasjonalforsamlingen. Men påtalemyndigheten avviser opplysningene.

LES OGSÅ: Ahmadinejad: Ashtiani er ikke dømt til steining

Ashtiani er dømt til døden ved både henging og steining. Mandag kunne det se ut til at hun skulle slippe begge deler og i stedet sone ti år i fengsel for medvirkning til drap på ektemannen og utroskap. Hun ble pågrepet i 2006.
Mens steiningsdommen ble satt til side i fjor, er nå også hengingsdommen suspendert, ifølge Zohre Elahian, lederen for nasjonalforsamlingens menneskerettskomité.

LES OGSÅ: Paven vil redde Ashtiani fra steining

Årsaken er hensynet til Ashtianis to barn, som har bedt om at moren benådes, ifølge et brev som Elahian har skrevet til Brasils president Dilma Rousseff.
Men leder Gholam-Hossein Mohsen-Ejehi for påtalemyndigheten i provinsen Azerbaijan, der Ashtiani sitter fengslet, avviser Elahians opplysninger. Det er ingen forandring i saken, sier han til nyhetsbyrået IRNA.
Ashtiani har blitt et symbol for eksiliranere og menneskerettsgrupper som er sterkt kritiske til den behandling iranske kvinner får i landets rettsvesen.

LES OGSÅ: Iran: Dødsdømt kvinne er ikke løslatt

Saken har blitt internasjonalt kjent, og Iran har vært under sterkt press til å endre dommen.
I juli ble Ashtiani tilbudt politisk asyl i Brasil av landets daværende president Luiz Inacio Lula da Silva. Saken har vært en hodepine for det islamske regimet, og saken har bidratt til ytterligere å forverre forholdet mellom Iran og Vesten.Dødsdommen mot den iranske kvinnen Sakineh Mohammadi Ashtiani er satt til side, ifølge et medlem av nasjonalforsamlingen. Men påtalemyndigheten avviser opplysningene.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter