Nyheter

Lo da han fikk se bilde av overgrep

Overgrepstiltalt fikk korreks av dommeren.

Den hovedtiltalte i Alvdal-saken fikk korreks av dommeren da han onsdag brøt ut i en kort latter da han fikk se ett av overgrepsbildene han selv hadde tatt.

– Dette er et forferdelig bilde. Prøv å styr den slags følelsesutbrudd, sa tingrettsdommer Tom Urdahl til 64-åringen.

På samme måte som i sin forklaring tirsdag, skyldte hovedtiltalte på andre, både sin ekssamboer og barna.

– Hun stilte seg opp sånn, sa han blant annet om ett av bildene han tok av stedatteren.

Bistandsadvokat Inger Johanne Reistad Hansen sier at hun reagerer kraftig på at 64-åringen legger skyld på barna.

– Det er krenkende og en tilleggsbelastning. Barn har aldri skyld når det gjelder overgrep fra voksne. Det er viktig å få fram, sier hun.

Bevis. Aktor Iris Storås fikk tiltalte til å kommentere en rekke av overgrepsbildene han har tatt. Forklaringen han gir retten er at han ville dokumentere det han så, skaffe bevis på hva som skjedde i huset.

– Skjer det noe rart tar jeg bilder, sa han.

Han tok blant annet bilder av sin ekssamboer og hennes sønn i seksuell aktivitet. Moren, en 46 år gamle kvinne, sitter også på tiltalebenken, bare noen meter fra vitneboksen der 64-åringen sitter og forklarer seg. Under gjennomgangen av overgrepsbildene, bladde kvinnen i permen med bilder, ristet litt på hodet, men så ellers ganske upåvirket ut.

64-åringen har beskrevet henne som ekstremt manipulativ, og sa at han hadde følelsen av at hun satt på skuldrene og styrte ham, også etter at han hadde flyttet fra henne og bosatt seg i Spania.

Barnebarn. I sin forklaring onsdag i Nord-Østerdal tingrett hevdet han at kvinnen ønsket seg flere barnebarn slik at hun kunne misbruke dem seksuelt. Ifølge 64-åringen skal hun blant annet ha spurt sin voksne datter om hun kunne være surrogatmor.

– Hun ville selv ha hånd om barnet til det var to-tre år, slik at hun kunne misbruke det seksuelt, forklarte 64-åringen.

Han er tidligere dømt for overgrep mot to barn, og mente at grunnen til at han i sin tid ble kontaktet av den nå tiltalte 46 år gamle kvinnen, var at hun kanskje visste at han hadde en slik dom.

– Hun visste det kanskje, og tenkte at jeg var et lett bytte, sa han.

Den 46 år gamle kvinnen starter sin forklaring etter lunsj. Aktor har lagt ned påstand om forvaring både for henne og den 64 år gamle ekssamboeren.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter