Nyheter

Ap-stup på ny måling

Arbeiderpartiet har ikke hatt lavere oppslutning siden 2003 i meningsmålingene Sentio utfører for Sunnmørsposten. Med støtte fra 22,6 prosent av de spurte, er både Høyre og Frp større.

I september 2003 – to år før valget som ga et rødgrønt flertall – var oppslutningen om et Ap i krise på 21 prosent. Etter en høst med kraftig turbulens på Vestlandet er situasjonen minst like krevende for statsminister Jens Stoltenberg og hans partifeller.

I Sentios desembermåling for Sunnmørsposten går Ap tilbake hele 3,2 prosentpoeng sammenlignet med november. Siden valget i 2009 er tilbakegangen på formidable 12,8 prosentpoeng.

Bakgrunnstallene viser at mange tidligere Ap-velgere setter seg på gjerdet eller går til Høyre, som med en oppslutning på 27,5 prosent i målingen er landets største. Fremskrittspartiet har en oppslutning på 25,8 prosent i målingen.

Noe oppsiktsvekkende, gitt de rødgrønnes motgang den siste tiden, er at både SV og Senterpartiet kan notere en framgang på om lag 1 prosentpoeng hver. SV har en oppslutning på 6,1 prosent i målingen, mens Sp støttes av 5,4 prosent av de spurte. For begge partier ligger oppslutningen i Sentios desembermåling langt over gjennomsnittet av ti landsdekkende meningsmålinger for november.

Også KrF går fram i målingen, mens Venstre faller faretruende nær sperregrensen med en oppslutning på 4,1 prosent.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter