Nyheter

Fant bombetrussel på NSB-tog

Gardermoen stasjon stengt i flere timer.

Onsdag kveld ble det funnet en nedskrevet bombetrussel på et tog ved stasjonen på Gardermoen. Etter fire timer kunne alarmen avblåses.
Politiet fikk melding om bombetrusselen like etter klokken 18 lille julaften. All trafikk gjennom jernbanestasjonen på Gardermoen ble stoppet fram til 22-tiden. Men det var ingen bombe på toget.
– Hele toget er gjennomsøkt med bombehunder, men det er ikke funnet noe som helst. Trafikken er nå åpnet igjen, sier operasjonsleder Svein Arild Hallås i Romerike politidistrikt til NTB.
Vitner sier trusselen kan ha en kobling til norsk asylpolitikk. Temaet skal ha blitt nevnt da lappen ble lest opp for passasjerene, melder Romerikes Blad. Politiet vil ikke si noe om detaljene i trusselen, som ble funnet på et tog på vei fra Larvik til Lillehammer.
– Vi har sikret oss lappen den ble skrevet på. Saken vil bli etterforsket videre av politiet på Gardermoen, sier Hallås.

Stengte ikke flyplassen. Politiet stanset all togtrafikk gjennom stasjonen på flyplassen, og NSB måtte skaffe alternativ transport for de reisende på det bombetruede toget.
Selve flyplassen på Gardermoen ble ikke evakuert eller direkte rammet av bombetrusselen. Men hendelsen skapte allikevel hektiske tilstander. Mange måtte ta beina fatt og gå og løpe inn mot flyplassen med julebagasjen sin, da hendelsen også skapte store bilkøer.
– Flyselskapene har vært fleksible og utsatt avgangene. Jeg har ingen nøyaktig oversikt, men etter de meldingene jeg har fått, tror jeg alle har kommet dit de skulle, sier informasjonssjef Jo Kobro i Oslo lufthavn til NTB.

Raskt i rute. Situasjonen ble forverret av at passasjerene ble dirigert opp på avgangsnivået på flyplassen av sikkerhetshensyn. I tillegg måtte mye av personellet i sikkerhetskontrollen bistå i håndteringen av trusselen.
Men Kobro påpeker at det største julerushet allerede hadde avtatt da trusselen kom.
– Vi trengte ikke akkurat dette nå, men det kunne skjedd på verre tidspunkter. Nå har vi bare 6-700 passasjerer i timen, og antallet er avtagende, så det vil gå raskt å få alt i rute igjen, sier han.
En del lokal- og regiontog ble stanset, og NSB måtte finne alternativ transport til passasjerene på det bombetruede toget. Nattogene mellom Oslo og Trondheim kunne gå som normalt etter at trusselen ble avblåst.
– Jeg tror det skal gå bra. Selv om dette skaper litt ekstra problemer, så jobber vi på spreng for å få det til, sa pressevakt Erik Lødding til NTB tidligere på kvelden.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter