Nyheter

Stoltenberg: Må være like spilleregler

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) avviser at regjeringen har brutt løfter i striden om nye Molde sjukehus.

– Det må være like spilleregler over hele landet. Vi har utvidet helseforetakenes økonomiske rammer, og det er innenfor disse rammene sykehusutbygging skal finansieres. Det gjelder også Helse Midt-Norge, sa Stoltenberg i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen mener det er blitt en vane for regjeringen å løpe fra valgkampløfter. Hun hevdet statsministeren i august 2007 ga et betingelsesløst løfte om utbygging av Molde sjukehus, med oppstart i 2012.

Stoltenberg viste på sin side til en pressemelding fra oktober 2008, der det framgår at økonomien i Helse Midt-Norge er en forutsetning for de statlige lånemidler som må til for å bygge et nytt sykehus i Molde.

– Målsettingen var oppstart i 2012, men det ble understreket skriftlig og muntlig mange ganger at forutsetningen for investeringen er rammene i helseforetaket, sa Stoltenberg.

På spørsmål fra Høyres Bent Høie om han mener etableringen av de regionale helseforetakene, var et feilgrep svarte statsministeren slik:

– At staten overtok ansvaret for sykehusene har vært en veldig vellykket reform. Det har ført til tredoblede investeringer, en kraftig økning i antallet pasienter som behandles og en bedre samordning og arbeidsfordeling.

Han slo fast at det statlige eierskapet i sykehussektoren skal bestå, men la til at selve organiseringen av dette eierskapet kan diskuteres.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter