Nyheter

Imam fordømmer terrorangrep i Stockholm

Frykt for større islamfobi.

Imamen i Stockholms største moské fordømmer terrorangrepet i sentrum av den svenske hovedstaden. Det er frykt for at angrepet skal føre til islamofobi.

Sveriges sikkerhet og stabilitet er en religiøs og sosial forpliktelse, skriver sjeik Hassan Moussa, imam i Södermalmmoskeen, i en pressemelding. Han tar avstand fra «alle former for overgrep, vold, skremsler og trusler mot uskyldige mennesker, uansett motiv og foranledning».

Like før angrepet lørdag mottok sikkerhetspolitiet og nyhetsbyrået TT et trusselbrev mot det svenske folk der blant annet Lars Vilks’ Muhammed-tegninger trekkes fram.

– Sjokkert. Mahmoud Khalfi, styreleder i Stockholms moské og talsmann i religiøse anliggender i Islamiska förbundet i Sverige, sier han ble sjokkert da han fikk høre om bombeangrepet.

– Det som har skjedd, er galt og vanvittig. Vi hadde ikke tenkt oss at det kunne skje i Sverige. Det skader islam, sier han.

Frykter rasisme. Han frykter at saken skal tilskynde rasisme og føre til at islam blir forbundet med terror og vold.

– Noen vil kanskje dra nytte av disse handlingene for å fremme rasisme og ekstremisme. Dette gagner dessverre rasismen, sier Khalfi.

Sveriges muslimska råd reagerer med forferdelse på hendelsene i Stockholm. Svensk islamsk samling understreker at islam tar avstand fra terrorisme.

– Fenomenet har oppstått i visse kretser de siste 50 årene og brukes av grupperinger som vil skape ustabilitet, sier leder Abd al Haqq Kielan.

Kobles til islam. Islamforsker Jan Hjärpe mener angrepet kan gi islamofober vann på mølla.

– De som allerede har et negativt bilde av muslimer, kommer til å se på dette svært selektivt. Man kommer til å koble dette angrepet direkte til islam. Men forstandige mennesker må forstå at det snarere handler om en enkelt forvirret person, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter