Nyheter

Også Argentina anerkjenner palestinsk stat

Følger Brasils vedtak.

Regjeringen i Argentina anerkjente mandag de palestinske områdene som en fri og selvstendig stat, noen dager etter at Brasil gjorde det samme.

LES OGSÅ: Brasil anerkjenner palestinsk stat

I et åpent brev til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas skriver Argentinas president, Cristina Kirchner, at hennes regjering anerkjenner en palestinsk stat innenfor grensene som ble fastsatt i 1967.

Israel har uttalt at de er skuffet over Brasils erklæring som kom fredag, og mener det søramerikanske landet har brutt en avtale med palestinske myndigheter om at en palestinsk stat kun skal oppstå som et resultat av forhandlinger med Israel.

Brasils beslutning ble tatt etter en personlig forespørsel fra Abbas, sto det i brevet som ble offentliggjort av brasilianske myndigheter før helgen. President Lula da Silva henviser i brevet til det palestinske folkets «legitime håp om en sikker, forent, demokratisk og økonomisk levedyktig stat i fredelig sameksistens med Israel».

Selv om palestinerne i prinsippet får bred støtte til sitt ønske om en egen stat, har USA og de fleste andre vestlige land unnlatt å anerkjenne staten så langt.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter