Nyheter

USA vil ikke være med på Iran-angrep

Avviser Israels utspill.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu truer Iran med militært angrep, men får ikke USA med på dette.

– Den eneste måten å sikre at Iran ikke får fatt i atomvåpen, er ved å skape en troverdig trussel om militære aksjoner mot landet, sa Netanyahu under et møte med USAs visepresident Joe Biden i New Orleans.

USAs forsvarsminister Robert Gates er ikke enig, noe han ga klart uttrykk for under et besøk i Australia mandag.

– Vi vet at de er bekymret over hvilken innvirkning sanksjonene har. Sanksjonene rammer dypere enn de hadde forventet og vi arbeider nå hardt med dette, sier Gates.

– Så jeg er sterkt uenig i at det bare er troverdige militære trusler som kan få Iran til å avslutte sitt atomvåpenprogram, sier Gates.

En talsmann for Netanyahu understreker at den israelske statsministeren under møtet med Biden også ga uttrykk for støtte til sanksjonene mot Iran, men at han tok til orde for mer press.

– Sanksjoner er viktige. De øker presset på Iran. Men til nå har det ikke endret Irans oppførsel og en opptrapping av det internasjonale presset er derfor nødvendig, sier talsmannen Mark Regev.

Iran er i dag gjenstand for en rekke internasjonale sanksjoner, men landets ledelse nekter for å ha noe atomvåpenprogram.

Inspektørene fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har heller ikke funnet noe slikt program i Iran, men etterlyser svar på en rekke spørsmål.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter