Nyheter

Pågrep Malmö-mistenkt etter tips fra publikum

Politiet tror de har funnet mannen som har skutt mot innvandrere.

Den pågrepne 38-åringen nekter for at det er han som har terrorisert Malmö det siste året. Mannen ble pågrepet hjemme etter flere tips fra publikum.

– Mannen er mistenkt for ett drap som fant sted 10. oktober 2009 og sju tilfeller av drapsforsøk fra oktober i fjor til oktober i år, sa statsadvokat Solveig Wollstad på en pressekonferanse søndag.

I oktober i fjor ble 20 år gamle Trez West Persson drept av skudd fra det politiet mener er den pågrepne 38-åringen. Dette er gjerningsmannens eneste drapsoffer.

Malmö har vært hjemsøkt av en rekke skyteepisoder det siste året. Alle har vært rettet mot personer med innvandrerbakgrunn eller folk som har hatt relasjoner til etnisk ikke-svenske.

Politiet ville søndag ikke gå i detalj på hvilke av de rundt 15 uoppklarte skyteepisodene den pågrepne mannen knyttes til.

Tatt hjemme. 38-åringen, som ifølge politiet har svensk bakgrunn, ble pågrepet i sitt eget hjem lørdag som følge av et navngitt tips til politiet. Politiets bevæpnede innsatsstyrke deltok i pågripelsen, som skal ha gått rolig for seg.

– De tok ham ut i gangen og ba ham om å legge seg ned, sier en av naboene som var vitne til pågripelsen til Aftonbladet.

Mannen hadde lisens for to våpen, som ble beslaglagt i ransakingen som fant sted etter pågripelsen. Det er imidlertid ikke bekreftet at disse våpnene er de samme som har vært brukt under de aktuelle skyteepisodene.

Ensom ulv. Naboene beskriver mannen som en ensom ulv som sjelden hadde kontakt med andre i blokken han bodde. Mens noen karakteriserer ham som helt normal og høflig, sier andre at han ikke framsto særlig sympatisk

– Han flyttet hit for rundt fire år siden. Han søkte ingen kontakt med meg og jeg ikke med ham. Men vi pleide å si hei til hverandre, sier en av naboene til Expressen.

Etter pågripelsen skal politiet ifølge vitner ha båret ut flere kasser fra mannens leilighet, men ingen vil foreløpig si noe om hvilke funn som er gjort.

Ukjent motiv. Politiet har gjennomført ett avhør av mannen, og vil gjennomføre flere. I tillegg foretas tekniske undersøkelser. Ifølge politiinspektør Börje Sjöholm gjenstår mye etterforskningsarbeid før saken eventuelt kan anses som løst.

Det spekuleres nå på hvilket motiv den mistenkte 38-åringen kan ha hatt for ugjerningene. Politiet vil ikke si noe om hva mannen har fortalt i avhør, bortsett fra at han benekter å ha stått bak skyteepisodene.

Påtalemyndigheten vil tirsdag ta stilling om 38-åringen skal fremstilles for varetektsfengsling.

Skjøt mot innvandrere . Torsdag forrige uke ble en mann pågrepet etter en skyteepisode i bydelen Lindängen 20. oktober. Men den hendelsen settes ikke i sammenheng med serien av skyteepisoder i Malmö, der ofrene for skytingen har vært innvandrere.

Totalt dreier det seg om rundt 15 uoppklarte skyteepisoder. Én person er drept og åtte personer er kommet til skade i skytingen.

Politiet har ment at en og samme person står bak, og det samme våpenet har blitt benyttet i flere av tilfellene. De har også ment at gjerningsmannen er en person med nordisk utseende i alderen 20 til 40 år.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter