Nyheter

Malmö: En våpeninteressert einstøing

Pågrepet og siktet for skyteepisodene i Malmö.

Mannen som er pågrepet og siktet for skyteepisodene i Malmö beskrives av naboer og slektninger som en einstøing med interesse for våpen og sykler.

38-åringen ble pågrepet på udramatisk vis lørdag. Han er siktet for flere av skyteepisodene i byen det siste året, blant annet for drapet på en 20 år gammel kvinne i oktober i fjor.

Mandag holdt politiet en pressekonferanse, men var ordknappe om detaljer i etterforskningen. Visepolitimester Åsa Palmquist opplyste at mannen vil bli framstilt for fengsling senest tirsdag formiddag, og la til at etterforskningen vil ta flere måneder.

– Dette er ikke over før om lenge, sa hun på pressekonferansen. Hun ville ikke gi øvrige kommentarer om etterforskningsarbeidet.

Finsksvensk. 38-åringen som er pågrepet, er født i Växsjö i Sverige, men har finlandssvensk bakgrunn. På sin egen hjemmeside på internett har han skrevet om sin finsksvenske bakgrunn. Han skriver også at han har Aspergers syndrom. Hjemmesiden er nå stengt.

Ifølge den finske avisen Hufvudstadsbladet.fi bodde mannen i USA på 1990-tallet, men flyttet etter hvert hjem til Sverige der han bosatte seg i Malmö. Han skal blant annet ha jobbet som instrumentmaker.

En slektning av mannen forteller til Aftonbladet.se at mannen er interessert i våpen og at han har et lasersikte.

– Jeg vet at han har en pistol av modellen Glock med tilhørende lasersikte. Jeg var med ham på skytebanen noen ganger, forteller slektningen.

Sykkelinteressert. Naboer av 38-åringen beskriver ham som en merkelig og stille, ensom ulv.

– Det er jeg som er den mystiske jævelen, skal mannen ha sagt til noen nyinnflyttede i boligblokken der han bor.

– Klart man begynte å lure, sier naboen til Aftonbladet, som legger til at han kun så mannen nede i kjellerbodene.

– Han fortalte at sykler er hobbyen hans. Vi så ham ofte nede i kjelleren der han mekket på sykler, sier naboen.

Overvåker bolig. Politiinspektør Palmquist presiserer at politiet fortsatt vil ha økt nærvær og patruljevirksomhet i Malmö.

– Det trygghetsskapende arbeidet vil fortsette, sa hun ifølge avisen Kvällsposten.se.

Politiet har blant annet satt inn ekstra mannskaper som overvåker boligen til den pågrepne etter at flere ungdomsgjenger har oppsøkt stedet.

Like etter klokka 2 natt til mandag var det flere kraftige smell i Malmö i forbindelse med at fotballaget Malmö FF hadde vunnet det svenske seriemesterskapet. Smellene skremte flere mennesker i området, opplyser politiet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter