Nyheter

Høybråten: – Regjeringen svikter de eldre

Anklager regjeringen for å bløffe.

– Et svik mot landets eldre og en gedigen bløff. Slik karakteriserer KrF-leder Dagfinn Høybråten regjeringens eldrepolitikk og løftet om å bygge 12.000 nye plasser innen 2015.

Partilederen mener regjeringen og helseministeren styrer mot krise i eldreomsorgen. Han framholder at det i løpet av de fem årene med rødgrønt styre bare er kommet 699 nye plasser mens behovet fram mot 2015 er 20.000 plasser, et uoppnåelig mål med dagens bevilgninger

Høybråten åpnet fredag partiets landsstyremøte med et flengende angrep på den rødgrønne eldrepolitikken. Han mente at regjeringen bryter eldreforliket fra våren 2009 og kaller løftet om 12.000 nye sykehjemsplasser for en regelrett bløff.

Advokattriks. – Regjeringen setter strek over kjernepunktene i avtalen. Eldre og deres pårørende får ingen nye rettigheter, kommunene får ingenting ekstra for å heve kvaliteten i omsorgen. Regjeringen forsøker seg med advokattrikset som heter «innrøm ingenting, nekt for alt», hamret Høybråten.

Partilederen viste til daglige oppslag i mediene om hjerteskjærende skjebner blant eldre som åpenbart har behov for sykehjemsplass. Han synes helseministerens standardsvar om at «det er verdighet i alt vi gjør» er en hån mot de gamle.

Lovbrudd. – Over 3.000 står i kø for å få sykehjemsplass. Etter krav fra blant andre KrF gransker nå Helsetilsynet om det er begått lovbrudd i eldreomsorgen landet over. Når regjeringen blir utfordret på disse tallene, viser det seg at den ikke engang har oversikten. Hvordan kan den da oppfylle en verdighetsgaranti, spurte Høybråten.

Han beskyldte regjeringen for å styre mot krise i eldreomsorgen med åpne øyne.

– De svikter løftene til landets eldre. De legger skylden over på kommunene og gjør kommunepolitikerne til løftebrytere. Og de bryter avtaler med opposisjonen. Dessverre har den rødgrønne perioden vært fem tapte år for eldreomsorgen, sier Høybråten.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter