Nyheter

– Reis til Burma

Demokratiforkjemper ber turister reise til Burma slik at de kan se elendigheten med egne øyne.

Demokratibevegelsen har tidligere oppfordret turister til å boikotte landet, særlig etter at juntaen i 1996 forsøkte å markedsføre landet som et turistmål. Da fryktet man at turismen ville legitimere og styrke militærjuntaen.

Nå ser bevegelsen ut til å ha ombestemt seg.

– Vi vil at folk kommer til Burma, ikke for å hjelpe juntaen, men for å hjelpe befolkningen ved at de forstår situasjonen, både politisk, økonomisk og moralsk, ja, alt, sier Win Tin, En nær medarbeider av Burmas Aung San Suu Kyi, til den britiske avisen The Times.

Tin grunnla partiet Nasjonal liga for demokrati sammen med Suu Kyi og er en av hennes nærmeste medarbeidere. Suu Kyi selv sitter i husarrest, men juntaen har lovet at hun skal slippe ut etter søndagens valg, som er det første på 20 år.

Win Tin understreker at det fortsatt er fare for at inntektene fra turismen kan havne i generalenes lommer.

– Å få besøk av et veldig stort cruiseskip med hundrevis av turister betyr mye penger for regimet, så vi liker ikke slik stor business, sier han.

I fjor landet 230.000 utlendinger på flyplassen i Rangoon, landets største by. Halvparten av dem var turister, ifølge offisielle anslag. Til sammenligning besøkte 14 millioner utenlandske turister nabolandet Thailand. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter