Nyheter

Forbes mener Hu er mektigere enn Obama

Kinas president Hu Jintao er nå mektigere enn sin amerikanske kollega Barack Obama, mener Forbes Magazine.

Hu topper det amerikanske tidsskriftets årlige liste over verdens mektigste personer.

– Han er politisk overhode for flere mennesker enn noen annen på planeten og har nærmest diktatorisk kontroll over 1,3 milliarder mennesker, en femdel av jordas befolkning, heter det i begrunnelsen.

– I motsetning til sine vestlige motstykker, kan Hu omlede elver, bygge byer, fengsle dissidenter og sensurere internett, alt uten innblanding fra plagsomme byråkrater eller domstoler, skriver Forbes.

Nedtur for Obama. På fjorårets ranking var det USAs president Barack Obama som tronet øverst, men han er ikke lenger verdens mektigste, mener det amerikanske tidsskriftet.

– Det er litt av en nedtur for fjorårets mektigste person, som etter å ha vedtatt omfattende reformer under sine to første år ved makten, vil måtte slite hardt for å få satt dem ut i livet de kommende to årene, mener Forbes.

Saudi-Arabias kong Abdullah al Saud, som også er statsminister, kommer overraskende nok på tredje plass på listen over verdens mektigste.

– Han er en eneveldig hersker av et ørkenrike som inneholder verdens største reserver av råolje og islams to helligste steder, skriver Forbes.

Putin trekker i trådene. Russlands statsminister Vladimir Putin kommer på fjerdeplass, godt foran Russlands president Dmitrij Medvedev som må nøye seg med tolvteplassen.

– Det er fortsatt Putin som trekker i trådene, mener Forbes.

To tyskere er å finne på de neste plassene. Pave Benedict XIV, som er åndelig overhode for 1,1 milliarder katolikker innehar femteplass, mens forbundskansler Angela Merkel, som Forbes beskriver som «verdens mektigste kvinne», kommer på sjetteplass.

Bin Laden er med. Storbritannias statsminister David Cameron følger på sjuendeplass, den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke på åttende, den indiske politikeren Sonia Gandhi på niende og Microsoft-grunnleggeren Bill Gates på tiende.

Forbes understreker at de kun har vurdert hvilken reell makt personene har, uten å ta moralske hensyn.

Dette forklarer hvorfor verdens mest ettersøkte terrorist Osama bin Laden er å finne på 57. plass på lista over verdens mektigste. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter