Nyheter

KrF-fylkesleder: Gi Hareide ro til å bestemme seg

Enighet om at Hareide er eneste kandidat etter at Eriksen trakk seg.

Knut Arild Hareide står igjen som den eneste aktuelle partilederkandidaten i Kristelig Folkeparti (KrF) etter at nestleder Dagrun Eriksen til Aftenposten kunngjorde at hun ikke er aktuell som partileder. Eriksen vil imidlertid gjerne fortsette som nestleder.

Én mann igjen. Forrige lørdag sa Hans Olav Syversen til Vårt Land at heller ikke han vil stille som lederkandidat. Dermed har tre aktuelle kandidater blitt til én: Knut Arild Hareide.

LES OGSÅ:  Eriksen vil ikke bli KrF-leder

Nå venter KrF på at han skal annonsere sitt lederkandidatur.
– Det riktige er at prosessen går sin gang, sier Hareide ifølge NTB. Han ville ikke i Stortingets vandrehall onsdag spekulere i om det finnes andre lederkandidater enn ham selv.

Pris på. Hareide klarte imidlertid ikke å legge skjul på at han setter stor pris på den brede støtten han har fått og får, ikke minst anbefalingen fra Dagrun Eriksen.
– Støtten fra Dagrun Eriksen teller veldig sterkt, sier han.

LES OGSÅ: Hareide tenker til desember

Fylkesleder i Hordaland KrF, Kristian Helland, mener det hele i realiteten er avgjort.

– Situasjonen er langt på vei avklart: Det er bare én mann igjen. Nå er det bare formaliteter som gjenstår, sier fylkeslederen i Hordaland KrF til Vårt Land.

LES OGSÅ: Syversen vil ikke lede KrF

Han understreker at Hareide formelt må bli spurt av valgkomiteen om å stille som lederkandidat, før han lanserer seg selv som KrFs redningsmann.

Gi Hareide ro. Fylkesleder Kjell Lode i Møre og Romsdal KrF vil gi Hareide den tiden han trenger for å bestemme seg.

– De demokratiske prosessene gjennom valgkomiteen må få fortsette. Dette får ta den tiden det tar, sier Lode til Vårt Land.

Han tror Hareide kjenner på presset som eneste gjenstående lederkandidat, og oppfordrer til å gi hovedpersonen ro frem til valgkomiteens første møte i desember.

– Knut Arild blir presset veldig nå, når det ikke er andre kandidater igjen. Jeg håper han får brukt tiden godt til å tenke gjennom valget sitt, sier Lode.

Svakhet. Vårt Lands sjefredaktør Helge Simonnes mener det er en svakhet at KrF bare har en kandidat og ber valgkomiteen også lete utenfor stortingsgruppa. Les Vårt Lands nettleder: Hareide den eneste?

Magne Lerø har på verdidebatt.no derimot sammenlignet Hareide med Moses som også var i tvil om han var den rette, men som viste seg å være det.

Samles om Hareide. Dagrun Eriksen sier til Aftenposten at hun oppfordrer partiet til å samle seg om 37-åringen fra Bømlo.

– Han oppleves som en samlende kandidat. Jeg tror han har det som skal til for å begeistre og løfte partiet. Det trenger vi nå, sier nestlederen.

Møtes om fem uker. En ringerunde VG har gjort viste at syv av tolv fylkesledere ville ha Hareide som partileder.

Valgkomiteen i KrF, som har ansvaret for lederprosessen, skal møtes første gang 2. desember.

Første nestleder Dagrun Eriksen og andre nestleder Inger Lise Hansen har sagt at de gjerne vil fortsette i sine verv, men det er opp til landsmøtet å bestemme om de får fortsette. Ledertrioen vil være endelig klar på landsmøtet i Trondheim siste helgen i april 2011.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter