Nyheter

Melding om ny skyting i Malmö

Nervene er i høyspenn, selv om politiet ikke tror noe alvorlig har skjedd i natt.

Natt til tirsdag ble det igjen meldt om skyting i Malmö. Nervene er i høyspenn i byen etter at politiet gikk ut med sin teori om at en snikskytter kunne være løs.

Rundt klokka 3 natt til tirsdag ble politiet oppringt av en mann hadde hørt det han trodde kunne være skyting i nærheten av en biljardhall i Östra Farmvägen i bydelen Katrinelund, melder Sydsvenskan.

– Han mente det kunne høres ut som skyting et stykke fra ham, sier polititalsmann Charley Nilsson.

Politiet søkte i området med hund, men uten å finne noe, og det er fortsatt uklart om noen skyteepisode virkelig fant sted.

– Det er ikke rart med tanke på situasjonen akkurat nå. Det er klart at folk blir redde og melder fra om de tror de blir beskutt.

Tomhylser. En snau halvtime tidligere ble det meldt om skyting i Ramels väg. Det var mange ungdommer på stedet.

– Da vi kom dit, fant vi fire tomhylser, og vi konkluderte med at de kom fra en startpistol og ikke et skarpt våpen, sier Charley Nilsson.

Ifølge ham er det alvorlig at noen skyter med startpistol, ikke bare fordi noen kan komme til skade, men også fordi det kan bidra til å gjøre folk mer urolige etter de mange uoppklarte skyteepisodene i Malmö.

– Dessuten bruker vi tid på dette som vi gjerne skulle brukt på annet og kanskje viktigere arbeid.

19 tilfeller. Svensk politi mener det kan være en sammenheng mellom i alt 19 uoppklarte skyteepisoder i Malmö. Én person er drept og åtte såret i skyteepisodene, og ifølge politiet kan det se ut til at en snikskytter angriper innvandrere i byen.

– En spesialistgruppe har gjennomgått samtlige skytinger og konkludert med at det er stor sannsynlighet for at én og samme gjerningsmann står bak, men vi skal ikke låse oss til dette, sier Börje Sjöholm i politiet.

– Vi vet at samme våpen er anvendt i flere skytinger, men vi vil ikke si hvor mange. De tekniske bevisene er vårt trumfkort når vi sitter med en mistenkt, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter