Nyheter

Indonesisk vulkan tok livet av 13

Utbrudd i tett befolket område.

Redningsmannskaper har funnet tolv omkomne etter vulkanutbruddet i Indonesia. Også et lite spedbarn har mistet livet.

Merapi-vulkanen begynte tirsdag å spy ut lava etter å ha ulmet i flere dager. Tusenvis av mennesker er evakuert fra området.

En sky av røyk og aske veltet ut fra vulkanen, som ligger i et tett befolket område på øya Java. Vulkanen våknet til liv for noen dager siden, men det første store utbruddet kom tirsdag ettermiddag norsk tid.

Pusteproblemer. Redningsmannskaper har funnet tolv omkomne, mens en lege på stedet forteller at en tre måneder gammel baby mistet livet som følge av pusteproblemer.

– Spedbarnet fikk alvorlige pusteproblemer etter å ha pustet inn vulkansk støv, og vi kunne ikke hjelpe barnet, sier legen til MetroTV.

Flere har fått brannskader, og varm aske skaper store problemer.

Om lag 19.000 mennesker som bor i et risikoområde på 10 kilometer rundt vulkanen, fikk ordre om å evakuere.

Tilfluktssentre. Rundt 3.000 personer var allerede innlosjert i midlertidige leirer, mens lastebiler flyttet tusenvis av livredde mennesker, mange iført maske, i sikkerhet tirsdag.

Evakuerte er flyttet til rundt 60 tilfluktssentre, og Røde Kors deler ut telt, tepper og presenninger til evakuerte.

Merapi-vulkanen er nesten 3.000 meter høy og Indonesias mest aktive av de 69 vulkanene som det er registrert utbrudd i. I 1930 mistet over 1.300 mennesker livet da vulkanen hadde utbrudd. Sist den hadde utbrudd, var i 2006. Da mistet to personer livet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter