Nyheter

KrF har fått positive frivillighetssvar

Kristelig Folkeparti har fått positiv tilbakemelding fra alle de andre partiene på sitt utspill om å sikre bedre rammevilkår for ideelle aktører.

– Det første som må gjøres, er å få stoppet alle pågående anbudsprosesser for ideelle non-profit foretak, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten til NTB.

KrF sendte for halvannen uke siden et brev til de andre stortingspartiene der det ble spurt om det var et ønske å finne løsninger på de utfordringene de private aktørene, særlig i helse- og omsorgssektoren står overfor.

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger, men hva det til slutt kommer ut av det, er for tidlig å si, sier KrF-lederen.

Høybråten mener at mange ideelle non-profit organisasjoner blir nedlagt selv om det ikke er noe politisk ønske om at det skal skje. Han mener det er et alvorlig problem at ideelle organisasjoner blir behandlet på lik linje med dem som driver kommersiell drift.

– Derfor er det viktig å få til ordninger som gir de ideelle organisasjonene langsiktige og forutsigbare rammebetingelser. Ideelle organisasjoner skal ikke ha varig vern, men de kan ikke behandles som butikk, sier han.

Bakgrunnen for KrFs brev er et ønske om å bevare en sterk og livkraftig frivillig sektor.

– Med dagens system vil de ideelle aktørene forsvinne innen kort tid. Sentrale aktører i sektoren gir innspill om at tiden er knapp og at det haster med å få på plass endringer, skrev Høybråten i brevet til de andre partiene.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter