Nyheter

Knivdrept pastor begravet

Gjester fra flere land hyllet den folkekjære pinsepastoren Daniel Karlsen.

Klokken 13.00 fredag arrangerte familien en seremoni til minne om ektemannen, tobarnsfaren, bestefaren, tidligere forstanderen og pastoren Daniel Karlsen fra Eidsvoll. Arrangementet skjer i idrettshallen Letohallen på Dal, stedet der Karlsen ble født for 60 år siden, skriver VG Nett.

Det var satt fram 1.500 stoler, og ventet gjester fra steder over hele Norge, Sverige og Finland.

– Han har betydd så mye for så mange, og vi ønsker å gi rom for at alle som ønsker det kan være med å ta en verdig avskjed, begrunnet familien overfor VG Nett.

Knivdrept hjemme. Det var tirsdag forrige uke, at 60-åringen Daniel Karlsen ble stukket med kniv i overkroppen av sønnen (33). Det skjedde hjemme på kjøkkenet i Karlsens bolig på Jessheim.

Sønnen sitter nå varetektsfengslet i Oslo fengsel, og deltar ikke i begravelsen i dag etter eget ønske.

– Han valgte i stedet å delta i en privat minnestund i Råholt kapell sist mandag, opplyser forsvareren, advokat Jørund Lægland til VG Nett.

Gledesspreder. – Daniel var en familiens mann, som stilte opp på alle mulige måter. Han var karismatisk gledesspreder som utstrålte omsorg. Det er mange som savner han dypt, sier Trond Eriksen, daglig leder av Stiftelsen Pinsevennenes Evangeliesenter.

Seremonien fredag ble ledet av forstander Roger Skaug i Daniel Karlsens menighet Salem Lørenskog. Han ledet sammen med tidligere forstander David Østby, som også gravla Daniel Karlsens bror, Ludvik Karlsen, som sammen med kona Lise stiftet Evangeliesenteret.

Mange bidrag. Musikerne Stian Carstensen og Torbjørn Dyrud er blant kunstnerne som står på programmet. I tillegg er det ventet tale fra blant andre familien, kollegaer og Daniel Karlsens nære venn Harald Espelund, ordfører i Ullensaker kommune.

Daniel Karlsen ble gravlagt ved Råholt kirke etter seremonien i Letohallen fredag ettermiddag. Her deltok kun de nærmeste.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter