Nyheter

Israelske soldater brukte 11-åring som menneskelig skjold

Stilt for retten.

To israelske soldater tvang en palestinsk gutt til å åpne bagasje som de mistenkte inneholdt en bombe. Nå er de dømt i en israelsk domstol.

Den palestinske elleveåringen ble brukt som menneskelig skjold under Israels offensiv på Gazastripen vinteren 2008–2009, skrev avisa Haaretz søndag.

Det er første gang at israelske soldater blir stilt for retten for det som militæret vanligvis kaller «naboprosedyrer», det vil si at mennesker blir brukt som skjold under ransakinger og andre operasjoner i de palestinske områdene.

Venner av de to soldatene hadde søndag samlet seg utenfor rettslokalet for å vise sin støtte. Flere av dem hadde på seg T-skjorter med påskriften «Vi er alle ofre for Goldstein». Goldstein er en referanse til en FN-rapport om hvordan barn blir brukt i væpnede konflikter, og der den aktuelle episoden ble beskrevet i detalj. Gutten har tidligere fortalt menneskerettsgruppa Defence for Children International at han var livredd da soldatene tvang ham med seg.

Soldatene, som begge er sersjanter, ble dømt for å ha handlet utover sine fullmakter slik at de satte andres liv i fare. Straffeutmålingen er ennå ikke klar.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter