Nyheter

Ahmadinejad: – Ashtiani er ikke dømt til steining

Irans president Mahmoud Ahmadinejad sier den dødsdømte kvinnen Sakineh Ashtiani (43) aldri har blitt dømt til døden ved steining, ifølge ABC News.

En domstol i Iran har tidligere dømt Sakineh Mohammadi Ashtiani til døden ved steining etter å ha funnet henne skyldig i utroskap.

Dommen har vakt sterke reaksjoner internasjonalt, og iranske myndigheter sa tidligere i september at de ville gripe inn for å stanse steiningen.

– Noen i Tyskland har spredd falske nyheter som har ledet til alt oppstyret om Iran, sa Ahmadinejad i et intervju med den amerikanske tv-kanalen ABC News søndag.

Påstandene hans om at 43-årige Ashtiani aldri har vært dømt til døden ved steining, strider imot tidligere uttalelser fra iranske tjenestemenn.

Ahmadinejad, som er i New York for å delta på møtet i FNs hovedforsamling, sa at selv om Ashtiani var skyldig i anklagene mot henne, ville hun ha muligheten til å få saken sin prøvd i fire ankeinstanser.

En kvinne som utga seg for å være Sakineh Mohammadi Ashtiani «tilsto» utroskap på iransk fjernsyn i august, noe advokatene hennes hevder var et resultat av tortur.

En av Ashtianis advokater, Mohammad Mostafaei, har flyktet til Norge etter at det ble utstedt arrestordre på ham.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter