Nyheter

255 asylsøkere borte fra mottak

Har forsvunnet de tre siste månedene.

I løpet av de siste tre månedene har 255 voksne mennesker forsvunnet sporløst fra Hero sine 29 asylmottak i Norge. De fleste av dem hadde fått avslag på sine søknader.

– Våre mottak har meldt om 255 forsvinninger de siste tre månedene. I disse tallene kan det være personer som har kommet til rette igjen. Vår statistikk skiller nemlig ikke mellom de som har returnert til mottakssystemet etter at de har vært forsvunnet, sier administrerende direktør Ahmed Bozgil i Hero til Stavanger Aftenblad.

– Erfaringsmessig forsvinner flere personer om sommeren, når beboeren har mulighet til å få permisjon fra mottakene, sier han videre.

Spres for alle vinder. Hero er den største aktøren på asylmottakmarkedet i Norge. Heros erfaring er at de som forsvinner, spres for alle vinder. Noen velger å bli lokalt i området, mens andre drar til andre byer i Norge, og noen velger å forlate landet.

Asylsøkere blir registrert forsvunnet når de har hatt et uregelmessig fravær fra mottaket på mer enn tre dager.

– Hvis det er barnefamilier, blir det også meldt til skolen at familien er forsvunnet og at barna ikke vil komme på skolen. Ut over dette har ikke mottakene noen plikt til å følge opp forsvinninger. Dersom det er enslige, mindreårige flyktninger som forsvinner, skal mottaket melde saken til lokalt politi og brannvern, forklarer Bozgil.

Ulovlig. Ifølge Statistisk sentralbyrå oppholder det seg 18.000 innvandrere uten lovlig opphold på norsk jord.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter