Nyheter

Siv Jensen: Høybråten sprer forvirring

Frp-leder Siv Jensen klarer ikke å forstå hva KrF-leder Dagfinn Høybråten egentlig mener om forholdet mellom de to partiene.

– Jeg pleier ikke å ha problemer med å forstå hva Høybråten sier, men nå aner jeg ikke hva han prøver å få fram, sier Jensen til NTB.

Etter at KrF-nestleder Inger Lise Hansen i helgen sa hun ønsket et tettere og bedre forhold til Frp, rykket partileder Dagfinn Høybråten tirsdag ut og slo fast at et regjeringssamarbeid mellom de to partiene var uaktuelt og at KrF heller ikke vil være støtteparti for en regjering der Frp inngår.

– Jeg regnet med at Inger Lise Hansen uttalte seg på vegne av KrF da hun kom med sin avklaring. Nå er situasjonen mindre klar igjen for å si det forsiktig, sier Jensen.

Frp-lederen har fortsatt et håp om at KrF vil åpne døren for et samarbeid med Frp, men Jensen sier hun sliter med å forstå hva Høybråten mener er KrFs rolle på borgerlig side.

– Det høres ut som om Høybråten finner det er mer naturlig at KrF sitter i regjering og at Frp er i konstruktiv opposisjon enn at Frp sitter i regjering og at KrF er i konstruktiv opposisjon. Det er synd at han i motsetning til Inger Lise Hansen ikke har tatt innover seg de politiske tyngdelovene, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter