Nyheter

Republikanerne åpner for økt skatt for de rike

Støtter Obamas forslag.

Republikanernes leder i Representantenes hus i Kongressen støtter president Barack Obamas forslag som vil innebære økt skatt for USAs rikeste.

John Boehner kaller Obamas forslag for «dårlig politikk», men sier seg likevel villig til å støtte presidentens forslag dersom det skulle bli nødvendig.

Obama har foreslått skattelettelser for alle som tjener under 250.000 dollar, drøyt 1,5 millioner kroner i året, mens de som tjener mer enn dette vil måtte betale mer skatt.

– Dersom min eneste mulighet er å stemme for noen av skattelettelsene, så gjør jeg det, sier republikanernes leder i Representantenes hus.

– Men jeg har tenkt å kjempe alt jeg kan for å sikre at vi forlenger det nåværende skattenivået for alle amerikanere, sier Boehner.

Republikanerne har lenge kjempet for å beholde skattelettelsene som ble innført under president George W. Bush, noe Obama gjentatte ganger har avslått å gjøre.

– Vi hilser John Boehners nye innstilling og støtte til skattelettelser til middelklassen velkommen, men tiden vil vise om hans handlinger blir noe annet enn fortsatt støtte til den mislykkede politikken som fikk oss opp i alle disse problemene, sier Obamas talsmann Robert Gibbs.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter