Nyheter

IMF: Krisen ikke over før ledigheten er bekjempet

Behov for 440 millioner nye jobber.

– Den økonomiske krisen er ikke over før problemet med høy arbeidsledighet er løst, slår IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn fast.

– Det er feil å tro at krisen er bak oss, sa Strauss-Kahn under pressekonferansen som mandag ettermiddag oppsummerte første halvdel av høynivåkonferansen i Oslo om utfordringene med økende internasjonal arbeidsledighet.

Under konferansen som IMF arrangerer i samarbeid med Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO), var det gjennomgående enighet om at kampen mot høy arbeidsledighet er en nøkkel for å bringe verdensøkonomien ut av nedgangen som fulgte etter finanskrisen.

ILO-sjef Juan Somavia oppsummerte diskusjonene med at det er enighet om at finansiell og sosial stabilitet går hånd i hånd, og at vekst og arbeid er to sider av samme sak.

Både Somavia og Strauss-Kahn ga uttrykk for at det er behov for å tenke nytt rundt internasjonal økonomi, og understreket på hver sin måte at jobbskaping må inn som et sentralt element i makroøkonomisk tenkning.

Konferansen i Oslo er den første som de to organisasjonene arrangerer sammen, og neste år er IMF-sjefen invitert til ILOs 100 års jubileumskonferanse.

Etter å ha snakket til forsamlingen i et par minutter uten at mikrofonen var slått på, konstaterte Strauss-Kahn at «kanskje kan det med fordel oppsummeres så kort som at alt som er sagt av alle her i dag er viktig».

Verdens arbeidsledighet har vokst med 34 millioner mennesker siden 2007. IMF og ILO har beregnet at det må skapes 440 millioner nye jobber de neste ti årene bare for å holde tritt med veksten i arbeidsstyrken.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter